dissabte, 21 de juny del 2008

Marxa Fredes-Paüls (48,5km D+1600-2400)

Aquest dissabte va venir un ultra-entreno molt fort, ja pensant en el UTMB, com no vam fer la tramuntana.
La setmana passada ens vam apuntar en aquesta marxa nocturna tant ben organitzada per la UEC Tortosa.
Previament, el divendres vaig fer un entrenament a la tarda bastant fort de 2 hores per muntanya amb uns 1000m. de desnivell positiu. El mateix dissabte al matí vaig fer unes 2,5 hores de bici per carretera, fent dos ports de muntanya, i a les 3 ja era a Paüls pujant al bus que ens duria a Fredes. Total que encarava una marxa tant dura amb un cansament acumulat força important, al bus em feien mal les cames i estaba un pel grogui.
Arriba l'hora de la veritat a les 18:00 donen la sortida i comencem la marxa amb el Marc, ell surt una mica més fluix i més tard m'ajunto amb un grupet de 4 que fariem quasi tota la marxa junts. A partir d'aqui em venen les ganes, però la marxa és un autentic trencacames, de puja-baixa que posen a prova les meves cames en tot moment, vaig aguantant el ritme imposat però em noto cansat, cansament que vaig aguantant amb algun platanet però prescindint de tot gel, per acostumarme a menjar normal. Anem passant per barrancs i penyasegats força macos, també passem per la Joca, un paratge maquissim i al que ja tinc ganes de tornar-hi a fer una excursió en plan més tranquil, i per casetes velles, un altre zona a visitar amb més temps, , quan passo pel Caro vaig força tocat però també m'ho apunto per tornar-lo a visitar, vaig fent la goma amb el grupet que anem, ara ja es fa fosc i com em quedo enrere em fa por perdre'm però la senyalització del recorregut és impecable (faig la pilota) a les pujades em quedo una mica i a les baixades torno a enllaçar. Fins al final de tot que la cama esquerra em feien una mica de principis de rampes i vaig decidir pujar les dues ultimes pujades caminant, per finalment encarar l'ultima baixada a un ritmet força i força bó sota un cel molt estelat i amb Paüls al fons de la vall acabant amb bones sensacions després de tot el tute i la bèstiesa dels ultims 4 o 5 dies. Al final quedo en la posició 12 amb un temps de 5h40minuts, molt content i força cansat, però satisfet per haber aguantat bé el cansament. Tenint en compte que dimarts i dimecres vaig fer entrenos de 1:30 i 1:45 tot per muntanya, el dijous bici carretera a sac i divendres unes altres 2 hores per muntanya i el doblet de dissabte és tot un èxit el temps aconseguit.
Per fi, avui m'ha tocat descans !!! Però demà hi tornarem a visitar algun cim de la meva zona.
Ja m'he apuntat aquesta travessa com a molt, molt recomanable, aixi que un altre any vindré més descansat per gaudrine més e intentar millorar-ho.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ets un autèntic crack. Osti tu, quins entrenos. Algún dia vull arribar a fer la meitat del que ens expliques, i segur que encara gaudiré més tot el que et llegeixo. Salut i cames desde Benissanet. A veure si coincidim aviat, encara que només sigui al començament de les curses. Joaquim.

Anònim ha dit...

Muy bien Xavi. Estas fuerte!
Oye...enviame rapidamente tu correo electrónico que te tengo que enviar algo.
El mio: monrasin@hotmail.com
Salud!
Ramón

Anònim ha dit...

Molt be,vaiga entrenos mega-krac que fas, pero t´has deixat els que fas nocturns pel Buda que tambe sumen, l´any que be intentare cambiar de company de travessia, si puc preparar-la be, ara que se com es i he pogut comprobar el recorregut, nomes hem fara falta aguantarte durant 35 km. y a la baixada de l´espina avançar-te i arribar d´avant teu a Pauls...sobre el paper pareix una estratexia perfecta nomes falta ferla realitat...........pero l´any que be es veura.

Anònim ha dit...

merci pel teu complit però hem noto fluixet fisicament he estat masa temps parat i això pasa factura,quan porto x km comensa a baixa el meu nivell .Ara anire a nuria queralbs a suma km de cara al meu objectiu d'aquest any UTMB, i despres km i mes km. Anim que tu si que portes l'entrenament adecuat.