dilluns, 2 de juny del 2008

Muntanya blanca (Montroig del Camp)

El dia abans de la Reus-Prades-Reus vaig anar amb la Maite a fer aquesta excursió tant aprop i tant desconegut per la gent. El tomb de les rases per la Muntanya blanca.
Sortim des de la carretera de Montroig a Colldejou, passant pel toll amb una cascadeta, i enfilant ja un senderó força frondos. Ara comencem a pujar de valent per unes roques vermelles d'arenisca tipiques de la zona amb bones vistes sobre l'ermita de la roca. Ens enfilem finsla cinglera de la muntanya blanca, ara anem per un senderó molt nou, on s'ha fet una important feina de neteja, farem tota la cinglera des de l'inici de l'esquerra fins al final de la dreta. A mig senderó hi ha un desvio per un altre sender que esn portarà a la Punta del Janet, passant per una cova de la que no sé el nom. Ara tornem a baixar i seguim pel senderó principal fins a encarar el portell de l'Escagassat, una canaleta força maca i amb unes cingleres al costat amb balmes que recrean la vista. Un cop a dalt de la muntanya blanca seguint a l'esquerra a molt poc s'arriba al motlló dels quatre termes, amb bandera catalana i tot. Seguim la ruta ara cap a la dreta passant per l'avenc del pi i més tard per un altre toll natural, on és divisen ja els cartells del tomb de les rasses. Ara segui direcció per la pista cap a la cova del Blai i però encara haurem de fer força pista passant pel costat d'unes cases abandonades amb arnes,, per fi arribem a la cova d'en Blai, és una cova que es troba just sota de la pista, i que sembla que es força interessant. Seguim la pista i trobem un cartell per anar cap a l'Aufinac o la cap a les 7 crestes, cap aqui anem, passem per "El Pantano", una petita presa feta amb pedres per captar aigua pel bestiar, i ara desfem les 7 crestes, i senderó de baixada fins la pista i la font de l'Aufinac, ara GR fins a l'ermita de la Roca, passat per camins de terra vermella i paratjes de vegetació tipica mediterranea. Espero poder posar el track i un mapa de guia per si algú si anima ja que per proximitat es pot fer qualsevol dia i serà una gran descoberta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Llàstima que no devieu tenir masses vistes, a les fotos es veu molt enboirat. Hauras de tornar a anar i deleitar-nos amb una nova aventura, esperem que aquesta vegada més solejada.

Salutacions